20 de febrer del 2011

CURS ALTES CAPACITATS

El passat divendres i dissabte vaig poder assistir a unes jornades sobre "Les altes capacitats intel·lectuals".
Les ponents van ser 4 psicòlogues especialitzades amb aquesta temàtica:
Emiliana Landete Sánchez i Elisenda Vilasaló Salsas psicòlogues que pertanyen a l'associació ACAST ( associació Castellonense de suport al superdotat i talentós).
Teresa Cuartero psicòloga de EOPAE (equip d'orientació de suport especialitzat) conselleria d'educació de Castelló i Carmen Ferrandis membre del grup d'investigació de les altes capacitats de Murcia.
El curs pretenia aproximar a tant mestres,psicòlegs,estudiants i famílies a la realitat que tenim a les nostres aules i com formar-nos per poder identificar al nostre alumnat quan té una alta capacitat.
Les ponents ens van explicar com es la seva tasca en xiquets superdotats a les seves consultes, quines tècniques de diagnòstic i l'avaluació podem utilitzar i qui ens pot assessorar davant aquestos xiquets.
Però crec que a tot el grup ens va sorprende el testimoni en primera persona de 6 xiquets d'altes capacitats de entre 7 i 14 anys.Ens van fer gaudir del seu testimoni, de les seves emocions i la seva gran fluïdesa verbal.
Des d'aci vull felicitar aquesta associació ACAST i a totes les ponents d'aquest curs i espero participar en properes xarles i cursos sobre aquesta temàtica.
Em quede amb una frase que ens va dir Teresa Cuartero:
No es tracta de catalogar si és o no és el nostre objectiu es donar resposta educativa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada