10 de novembre del 2011

EL LLIBRE VIATGER DELS ALIMENTS

Comencem aquest curs una nova activitat per treballar amb les famílies.Es tracta d'un llibre viatger que cada setmana anirà a casa d'un xiquet o xiqueta.
Durant dos setamanes hem estat elaborant les normes del llibre viatger i hem fet una tapa amb les cares de tots els participants. Una volta confeccionat el llibre a la reunió tutorial  vam explicar l'activitat als pares:
- Es tracta de triar un aliment
- Buscar informació d'aquest aliment: origen vegetal  o animal, país, receptes.......
- En un full del llibre plasmar tota la informació, amb la tècnica plàstica a escollir per la família i el xiquet. (enganxar fotos, escriute en colors, llapis,....ornar el full)
-El temps és d'una setmana. Cada dimecres haurà de portar a l'escola el llibre amb el seu treball i saber explicar-ho a la resta dels companys, l'aliment per tastar ,tocar ,olorar i una fotografia en gran per poder confeccionar el nostre plafó dels aliments.
Després tots els xiquets elaboraran una fitxa on escriuran el títol de l'aliment, les característiques d'aquest i faran un dibuix.
A final de curs cada xiquet tindrà un llibre del aliments amb totes les característiques i un llibre gran per l'aula amb totes les creacions de cada xiquet.


2 comentaris:

  1. Molt interessant Cristina! M'ha encantat llegir aquesta activitat que proposes. Aquest tipus de treball fa que l'aprenentatge que proposes als infants sigui significatiu, tingui un sentit de ser-hi, sigui important de conèixer i de descobir, ..., aquesta inquietud és la que desperta l'interès de seguir aprenent cada cop més.

    Salutacions. Segueix així que està molt bé el que fas.

    ResponElimina
  2. Hola: me encanta la idea del libro de alimentos. Un saludo

    ResponElimina